İnsanlarla Dalga Geçmek ile İlgili Kompozisyon

                                             İNSANLARLA ALAY ETMEK

İnsan, bu evrenin en özel varlığıdır. Diğer tüm canlılara göre üstün niteliklere sahiptir. Bu üstün özellikler ise, insanın beynini kullanmasından kaynaklanmaktadır. Ancak her şeye rağmen, her insanın hataları, kusurları, engelleri bulunabilmektedir. İşte hatalı, kusurlu veya engelli insanların eksik ve kusurları hakkında saçma sapan şeyler söylemek, onların hallerine gülüp eğlenmek, onlarla dalga geçmek, alay etmektir.

İnsanların eksikleri ile dalga geçmek hiç de hoş bir davranış değildir. Olması gereken, insanların hatalarını yüzüne vurmak, onlarla alay etmek, kafa bulmak değil, onların ayıplarını kapatmak, gizlemektir. Böyle bir davranış insanı yüceltir. İnsanları küçük görmek, onlarla dalga geçmek ise insanı yüceltmeyi bir kenara bırakın, yerin dibine sokar, alçaltır.

Unutmamalıyız ki hepimizin, yarın ne olacağı hiç belli değildir. Bizim alay ettiğimiz, dalga geçtiğimiz insanların durumuna düşmememiz için hiçbir sebep yoktur. Bu nedenle insanları hoş görmeli, onların hatalarını düzeltmeye çalışmalı ve kusurlarını bir örtü gibi örtmeliyiz.

Yorum yapın