Affetmek (Bağışlamak) ile İlgili Kompozisyon

                                                                AFFETMEK

İnsanlar, zaman zaman birbirine karşı hatalar yapabilir, birbirini kırabilir. Bu durum, insan fıtratında olan gayet tabii bir durumdur. Hiçbir insan günahsız ve hatasız değildir. Önemli olan yaptığımız hataların farkına varıp, bunları düzeltmek ve tekrar etmemeye çalışmaktır. Bu, bütün insanlar için geçerlidir.

En büyük affedici olarak bildiğimiz Allah, bu konuda en iyi örneğimizdir. Her şeye gücü yeten, rahman ve rahim olan Allah, affetmeyi, bağışlamayı seviyorsa ve bunu tavsiye ediyorsa, biz insanların ne haddine ki bize karşı küçük hatalarda bulunanları affetmeyelim, bağışlamayalım! Affetmeyen insan kincidir. Kin ve nefret duyguları ise en kötü duygular arasındadır. Kin, sadece kin duyulan kişiye değil, aynı zamanda kin duyan kişiye de büyük zarar verir. İçinde sürekli bir düşmanlık besleyen kişinin, zamanla kalbi kararır, katılaşır ve iyiliklerden uzak olur. Bağışlayan insan ise kinden uzak, insanlara karşı sevgi doludur. Kendisine karşı yapılan hataları affettiği için içinde, kalbinde kötü duygular barındırmaz; böylece daha kolay bir şekilde mutlu olur.

Her insan gibi, bizler de hata yapabiliriz. Elbette ki yaptığımız bu hatalar için, affedilmeyi bekleriz. İşte, bizler ne zaman affedici olursak, birileri de bizim hatalarımızı affedecektir.

Yorum yapın