Alkol ve Zararları ile İlgili Kompozisyon

                                               ALKOLÜN ZARARLARI

Peygamber Efendimizin ”İçki, bütün kötülüklerin anasıdır.” hadisi, alkollü her türlü içeceğin zararlarını en güzel şekilde özetlemektedir. Alkolün en kötü yanı, kişiyi sarhoş etmesi ve kişide bağımlılık oluşturmasıdır. Bağımlılık oluşturan alkol, insanları sürekli kendine çekmekte, onu kullanan insanların da kendinden geçmesine, kendisine ve diğer insanlara zarar vermesine sebep olmaktadır.

Alkolü gereğinden fazla kullanan insanlar, onu kullanarak dertlerini unuttuklarını iddia ederler; ancak aslında kendilerine yeni dertler ediniyorlar da haberleri yok. Bir insan herhangi bir zararlı maddeyi, alkolü, uyuşturucuyu kullanırken sadece kendisine zarar verse, belki kabul edilebilir, kişinin kendi özgürlüğüne verilebilir. Ancak maalesef alkol kullananların zararları sadece kendilerine olmuyor. Örneğin içki içip sarhoş olan biri, sarhoş hali ile trafiğe çıkabiliyor ve insanların yaralanmasına, hatta ölmesine sebep olabiliyor. Sarhoşken, ne yaptığının farkında olmadığı için insanlara küfür veya hakarette bulunabiliyor. Bilindiği gibi alkol, sigara, uyuşturucu gibi maddeler zamanla alışkanlık haline gelebiliyor. Bu yüzdendir ki dinimiz, alkolün azını da çoğunu da yasaklamış, böyle bir bağımlılığa yaklaşmanın bile çok büyük zararlara sebep olacağını vurgulamıştır.

İçkiyi tatmadan önce, onun alışkanlık yapabileceği ve bu alışkanlık sonucunda kişinin kendisinin ve başkalarının zarar görebileceği düşünülmeli, ondan uzak durulmalıdır. Ülkemizde alkol kullanımından kaynaklanan binlerce ölüm gerçekleşmektedir. Alkol yerine kendimize güzel alışkanlıklar edindiğimiz zaman, dünya daha yaşanır hale gelecektir.

Yorum yapın