Bağımsızlık ile İlgili Kompozisyon

Bağımsızlık ne demek? Bağımsızlık, bir ulusun özgür iradesiyle yönetilen ve kendi kaderini belirleyen bir devlet olma durumudur. Bu, o toplumun veya ülkenin kendi hukuk, kültür, dil ve diğer önemli değerleri üzerinde tam hakimiyetini ifade eder. Bağımsızlık, bir toplumun veya ülkenin, dış etkilerden veya başka bir devletin yönetiminden bağımsız olması anlamına gelir. Bu durum, kendi politikalarını belirleme, kendi kararlarını alma, ekonomik olarak kendi kendine yeterli olma ve ulusal çıkarlarını koruma anlamında kullanılır.

Bağımsızlık ile İlgili Kompozisyon

Giriş: Bağımsızlık; herhangi bir devletin veya gücün himayesi altına girmeden, kendi toprak parçası üzerinde özgür bir şekilde yaşamaktır. Uluslar için en önemli kavramlardan biri bağımsızlıktır. Bağımsızlığı olmayan toplumların ilerlemesi, gelişmesi ve mutluluk içinde yaşaması imkansızdır.

Gelişme: Eski tarihten bu yana, Türkler de bağımsızlığa çok önem vermiş ve bunun için her şeyi yapmıştır. Çanakkale Savaşı’nda bağımsızlık ve özgürlük uğruna binlerce can verdik. Atalarımız, bize bağımsızlığı armağan etmek için, başka devletlerin boyunduruğundan kurtarmak için canlarını ve kanlarını gözü kırpmadan verdiler. Biz Türkler, namusumuz, bağımsızlığımız için yaşar, bu değerlerimiz için ölürüz. Günümüzde, tam bir bağımsızlık içinde olmayan toplumlara baktığımızda, bu toplumların gelişmediğini, çağdaşlarına göre çok gerilerde olduklarını görmekteyiz. İnsan yapısı gereği bazı ihtiyaçlarını gidermeden, başarıya ulaşamaz. Örneğin aç bir toplumun, teknolojik alanda gelişmesi çok zordur. Çünkü insan yeme ihtiyacı ile doğmuştur. Bağımsız olmayan toplumlar için de bağımsızlık, temel bir ihtiyaçtır. Bu temel ihtiyaç giderilmeden de zirvelere çıkmak, huzur ve refahı bulmak olanaklı değildir.

Sonuç: Bizlere atalarımız bağımsızlığı ve özgürlüğü nasıl miras bıraktıysa, bizler de onları örnek alıp, bu değerleri torunlarımıza bırakmalıyız. Bağımsızlık için her zaman silahlarla savaşmaya gerek yoktur. Ülkemizi kalkındırmak, zenginleştirmek için uğraşırsak, onu güçlü hale getirirsek, bağımsızlığımız daha uzun sürecek, belki de ilelebet yaşayacaktır.

 

Bağımsızlık ile İlgili Kompozisyon PDF indir.

Bağımsızlık ile İlgili Kompozisyon isimli konumuza kendi düşüncelerinizi yorumlar bölümünden paylaşabilirsiniz. Bağımsızlık ile İlgili Kompozisyon konumuzu okuduğunuz için teşekkür ederiz.


Yorum yapın