Başarı ile İlgili Kompozisyon

                                                        BAŞARI

İnsanlara en çok mutluluk veren, onu heyecanlandıran durumlardan biri başarıdır. Başarının verdiği haz neredeyse hiçbir şeyde yoktur. Ancak başarı ile çile kavramları birbirine yakın kavramlardır. İstisnalar dışında hemen her başarının ardında bir çile, yoğun bir emek, fedakarlık bulunmaktadır. Çünkü başarı, öyle ha deyince gelecek bir şey değildir.

Bugün, faydalandığımız birçok şey yüksek bir başarının ürünüdür. Örneğin günlük yaşantımızda her alanda kullandığımız elektrik, Edison’un inanılmaz bir fedakarlığının, çalışmanın, azmin ürünüdür. O, elektriği öyle kolay bir şekilde bulmadı. Belki binlerce deney yaptı, yüzlerce kez başarısızlığa uğradı, uykusundan oldu; ancak hiçbir zaman bırakmadı, pes etmedi. Sonunda, tüm insanlığı aydınlatacak elektriği buldu ve bundan son derece mutlu oldu. Başarının vazgeçilmez şartı çalışmak, emek vermektir. İnsan bir kere istedi mi yapamayacağı iş yoktur. Bir kere de bu başarma hazzını duydu mu, daha fazla çalışır; çünkü başarının getirdiği mutluluğun tadı damağında kalmıştır. ”Hiçbir başarı tesadüfi değildir.” sözünü doğrulamamak mümkün değildir. Çoğu kez, tesadüfen başarıya ulaşıldığı düşünülse de aslında durum böyle değildir. Örneğin birçok bilim adamı, insanlığa da faydası olacak herhangi bir iş üzerinde çalışmıştır. Aylarca, belki yıllarca bu işe odaklanmış, emek vermişlerdir. Ancak olumlu bir sonuca varamamışlardır. Yine de çabalamaya devam etmişlerdir. Öyle bir an gelmiştir ki Yaratıcı, bu kişilerin emeklerini heba etmemiş, bir ilham yoluyla onları başarıya ulaştırmıştır. Bu durum sizlere tesadüf gibi gelebilir; ancak bilinmelidir ki öncesinde yapılan çalışmalar olmasaydı, bu tesadüfler de oluşmayacaktı.

   Başarmak için bazı şeyleri göze almamış, fedakarlıklarda bulunmamız şarttır. Azmedip, peşinden gittiğimiz işi yarıda bırakmazsak, er geç başarıya ulaşırız.

Yorum yapın