Bayrak Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

                                                  BAYRAK SEVGİSİ

Bayrak, bir milletin veya devletin varlığının sembolüdür. Sade bir bez veya kağıt parçası ile tanımlanabilen bir nesne değildir. Onun önemi ve değeri, yüklendiği anlamından gelmektedir. Kişilerin, vatanlarına olan sevgisi, bayrak sevgisi ile eş değerdir. Bir kişi vatanını, milletini ne kadar çok seviyorsa, bayrağını da o derece sever ve ona sahip çıkar.

Geçmişten beri bayrak, en değerli varlıklarımızdan biri olmuştur. Ona zarar gelmesindense, canımıza zarar gelmesini yeğlemişizdir. Çünkü bizler, bağımsızlığı ve özgürlüğü canımızdan daha değerli kılmışızdır. Onu kutsal sayıp, ona yönelik her türlü tehdide karşı milletçe, birlik ve beraberlik içinde karşı çıkmış, bunun için canımızı, kanımızı, malımızı vermişizdir. Öyle ki bayrak ve bayrak sevgimiz üzerine nice şiirler, marşlar yazılmış, okunmuştur. Arif Nihat Asya, ne güzel anlatmıştır onu: ”Dalgalandığın yerde ne korku ne keder…” Evet, bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak bizimdir. Gücümüzü, cesaretimizi ondan alırız. Yine Arif Nihat Asya’nın dediği gibi bayrak, tarihimiz, şiirimiz, şerefimiz, her şeyimizdir. Onun altında doğduk, onun dibinde öleceğiz.

Bizler, vatanımıza ve bayrağımıza sahip çıktığımız kadar varız. Bayrağımızın varlığına gelecek en ufak bir zarar, hepimize gelecektir. Bu bayrağı, atalarımızdan emanet aldık, torunlarımıza bırakacağız. Onlar da kendi torunlarına…

Yorum yapın