Anneler Günü ile İlgili Kompozisyon

                                           ANNELER GÜNÜ
   Derler ki ”Allah, yeryüzüne gönderdiği her bebek için öncesinden bir melek gönderir.” Bu meleğin adı Anne’dir. En koruyucu meleğimiz, annemiz değil midir? Var mıdır onun kadar bizi koruyup gözeten, kötülüklerden esirgeyen, canından çok seven, yemeyip yediren, içmeyip içiren? Kaç insan, canından daha çok sevebilir başkasını? Kaç insan ölür başkası için?
   Anne başka bir şeydir. Allah rahmetinden vermiştir ona. Sevgide cömert davranmıştır, kalbini büyük yapmıştır. İçine sonsuz sevgi sığdıran… Annenizin yokluğunu düşündünüz mü hiç? bu düşünce bile kahreder insanı değil mi? Düşüncesi bile acıdır. Düşündükçe tutamaz gözyaşlarını insan. Ya annesi olmayanları? Belki de hiç görmemiş olanları veya hayal meyal hatırlayanları?
   Allah kimseye anne acısı yaşatmasın. Dünyadaki hiç bir çocuğu öksüz koymasın. O yumuşacık, sıcacık anne kucağını kimseden esirgemesin, esirgediklerine de güç, kuvvet, sabır versin. Bir çocuk için en acı şey, Anneler Gününde annesiz kalmaktır galiba. Her çocuk biricik annesinin gününü kutlarken, onunla koşup oynarken, onun mis kokusunu koklarken, tüm bu güzelliklerden mahrum kalmak.
   Anneler Günü ile ilgili kompozisyon yazılırken hep annenin iyiliğinden, güzelliğinden dem vurulur. Annesiz çocuklar hiç hatırlanmaz çoğu defa. Bir yazı da onlardan bahsetsin, insanlar onları da anlasın, bilsin istedim. Onlar ki dağ gibi bir keder taşıyorlar kalplerinde. Gözyaşları tersine akıyor, boğuk kelimeleri boğazlarında düğümleniyor. Kördüğüm adeta, çözülmüyor. Biriktikçe birikiyor. Patlasa rahatlayacaklar, patlamıyor. Katlanıyorlar buna rağmen, katlanmalılar.
   Hiçbirimiz ebedi değiliz bu dünyada. Hiç kimsenin annesi ölümsüzlük şerbetinden içmedi. Hepimizin gideceği bir yer var. Annesi olmayanlar, babası olmayanlar, evladından ayrılanlar, küçücük yavrusunu Allah’a emanet edenler… Hepimiz gideceğiz oralara. Bembeyaz kanatları ile göreceğiz onları. Annelerimizi, yavrularımızı. Sabredeceğiz, isyan etmeyeceğiz. Her şeye inat, seveceğiz hayatı. Kavuşmak için biricik sevgilimize güzel yaşayacağız, güzellikler yapacağız.
   Ey, Anneler Gününü annesiz geçiren yavrucak. Sen kutsalsın, her şeyden kutsalsın. Hiçbir şey dengin değil. Hiçbir mabet, hiçbir ibadet senin kadar kutsal değil. Ne bir cami senin yüreğin kadar anlamlı, ne kilise, ne havra… Bir Kabe sığar senin o minicik yüreğine unutma. Güzel yaşa, güzel yaşat.
(petinya.com tarafından, Anneler Günü münasebetiyle, tüm annesiz çocuklar için yazılmıştır)

Yorum yapın