Hediyeleşmek ve Hediyeleşmenin Önemi ile İlgili Kompozisyon

                                                HEDİYELEŞMENİN ÖNEMİ

Hediyeleşme; herhangi bir sevdiğimize, sahip olduğumuz bir şeyi hiçbir karşılık, menfaat beklemeden, sadece onun gönlünü hoş etmek, onu sevindirmek için vermektir. Hediye almak ve hediye vermek insanlar arasındaki bağı kuvvetlendirir. İnsanların birbirini daha fazla sevmesini sağlar. Bir insanı sevdiğimizi göstermek için, ona hediye vermek güzel bir yöntemdir. Hediye vermek demek, ”Seni seviyorum, seni önemsiyorum, benim için değerlisin.” demektir. En güzel tarafı ise çıkarsız olmasıdır.

Hediyeleşmenin, dinimizde de önemi büyüktür. Nitekim İslam peygamberi Hz. Muhammed hediyeleşmeye fazlası ile önem vermiş, bu konudaki en iyi örnek olmuştur. Hediyeyi hediye etmek sünnettir. Hatta sevdiğimiz şeyleri hediye etmek daha güzel bir sünnettir. İşe yaramayan değersiz bir şeyi hediye etmek, başkasına vermek, herkesin yapabileceği bir şeydir. Ancak bizim için önemli olan, değerli olan bir şeyi hediye etmek gerçek bir erdemdir.

Hediyeleşmek, sadece maddi değeri olan şeyleri vermek demek değildir. Ekonomik açıdan değersiz şeyler de hediye kapsamındadır. Hatta insanlara gülümsemek bile bir hediyedir. Çünkü gülümsediğimiz kişi onunla belki de mutlu olmuştur.

Yorum yapın