Kan Bağışının Önemi İle İlgili Kompozisyon

                         KAN VERMENİN ÖNEMİ İLE İLGİLİ YAZI

   Yapacağımız bir kan bağışı, bir insan hayatını kurtarabilir. Üstelik kan vermemizin hiçbir zararı yoktur. Aksine kan vermenin insan sağlığı üzerinde büyük yararları vardır. Bazı insanlar, sadece kan vermenin faydalarını bildiği için bile çekinmeden kan verirler. Bir yakınımıza veya kendimize bir zarar gelse veya kan lazım olsa, kan vermenin değerini o zaman daha iyi anlarız.
   Allah bizleri insan olarak yaratmıştır. İnsan olmanın gerektirdiği özellikler ise doğmak, yaşamak ve ölmektir. Hepimiz bu dünyada belli bir süre yaşarız. Bu süre içerisinde sağlıklı olduğumuz günler olduğu gibi hasta olduğumuz günler de olur. Hastalandığımız veya yaralandığımız zaman bizlere çeşitli tedaviler uygulanır. Kimi zaman hayatta kalabilmemiz için başka insanların bizlere kan bağışlaması gerekir. O zamanlarda kan bağışı yapmanın ne kadar önemli ve yararlı bir şey olduğunu daha iyi anlarız.
   Hem bir insana yardım etmek, onu hayatta tutabilmek için kan bağışından çekinmemeliyiz. Bu arada kendi sağlığımız için de bir şeyler yapmış oluruz. Hiç tanımadığımız birine kan vermiş olmanın mutluluğunu hissettiğimizde, bu işin önemini daha iyi kavramış oluruz.

Yorum yapın