Kutlu Doğum Haftası ile İlgili Kompozisyon

                                         KUTLU DOĞUM HAFTASI

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in doğumu münasebetiyle her sene bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle; Kur’an okuma yarışmaları ile, kitap okuma yarışmaları ile, dini sohbetler ve şiir dinletileri ile kutlanır. Bu kutlama, peygamberimize olan büyük sevgimizden kaynaklanmaktadır. Önün yürüdüğü yol, onun yaşantısı, yaşadığı mutluluklar, çektiği acılar, yaşadığı ne varsa bizim için çok önemlidir. bu yüzdendir ki onun gibi yaşamaya özen gösterir, onun yaptıklarını yapmaya çalışır, uzak durduklarından da uzak durmaya çalışırız.

Peygamber efendimiz, biz bütün Müslümanların en iyi yol göstericisidir. Onun yaşam tarzı, en iyi yaşam tarzıdır. O, her şeyi bilerek yapmış ve her şeyin en güzelini yapmıştır. Davranışları ile, sözleri ile sadece biz Müslümanlara değil, bütün dünya insanlarına en iyi örnek olmuştur. Müslümanlar onu o kadar sever ve ona o kadar inanır ki, fiziki açıdan bile onu taklit etmeye çalışırlar. Örneğin onun gibi sakal bırakır, onun gibi ibadet eder, onun gibi konuşmaya, insanları sevmeye, ibadet etmeye çalışırlar. Çünkü o, karanlıkları meş’alesi ile aydınlatan en kutsal yüce insandır. Bundan 1400 yıl öncesine dönüp baktığımızda bile, onun ne kadar güzel şeyler getirdiğini, ne kadar medeni ve insancıl olduğunu anlayabiliriz. İnsanların kendi öz çocuğunu bile diri diri gömebildiği ve bundan en ufak rahatsızlık duymayan insanların bulunduğu bir çağda, böyle bir şahsiyetin yetişmiş olması neredeyse bir mucizedir. Bataklığa saplanmış bir toplumu bu bataklıktan kurtaran ve gerek sözleri ile gerekse de davranışları ile 1400 yıldır en diri hali ile aramızda yaşayan odur. Mesele, onun doğumunu kutlamak değildir aslında. Asıl olan, onun şahsiyetini, olgun kişiliğini yaşatmak ve onun gibi bir yaşantı benimsemektir. Bu dünya menfaatine boyun eğmemek, cennet için dünyanın birçok zevkinden kendini mahrum bırakmaktır.

Peygamberimizi ve Allah’ı sevindirecek olan, onun doğumunu kutlu doğum haftası münasebetiyle kutlamak değildir. Kuran’ın, yani Allah’ın emir ve yasaklarına uyduğumuz, Hz. Muhammed’i kendimize örnek aldığımız sürece onları mutlu edebilir ve sevgilerini kazanmış olabiliriz.

Yorum yapın