Milliyetçilik ile İlgili Kompozisyon

                                                     MİLLİYETÇİLİK


Milliyetçilik kavramı, aynı tarih ve kültürü paylaşan insanların benimsediği düşünce biçimidir. Milliyetçilik sadece ırksal anlamla sınırlandırılamaz. Hangi ırktan, dinden olursa olsun, aynı çatı altında yaşayan ve ortak bir kültüre, dile sahip olan herkes aynı milletten sayılır.

Milliyetçilik kavramına biraz da Atatürk’ün bir ilkesi olarak bakmak ve onun penceresi ile yorumlamak gerekir. Onun benimsediği milliyetçilik anlayışı, sadece Türklerin oluşturduğu bir kavram değildir. Dili, dini, mezhebi vb. farklı da olsa aynı bayrağın himayesinde yer alanlar, kendini bir devletin vatandaşı sayanlar milletin birer unsurudurlar. Milliyetçiliği yaşatabilmenin en iyi yolu, insanların öncelikle tarihine, diline, gelenek-göreneklerine, değerlerine sahip çıkması gerekir.

Bir milletin yok olmasını önleyecek en iyi şey bütün değerlere sahip çıkmak ve onları yaşatmaya çalışmaktır. İçinde millet sevgisi olan insanlar, üretici olurlar. Sadece kendilerine değil, milletine de faydalı olmaya çalışırlar. Gelişmiş medeniyetlere elbette ayak uydurulacak, teknolojik gelişmeler takip edilecektir. Ancak milleti millet yapan unsurlardan da vazgeçilmemelidir.

Yorum yapın