Namazın Önemi ile İlgili Kompozisyon

                                                         NAMAZIN ÖNEMİ


Namaz, Peygamber Efendimizden önce gelen tüm peygamberlere emrolunmuş önemli bir ibadettir. Namaza ruhun ve bedenin arınması, temizlenmesidir. Namaz, Allah’a yakınlaşmanın en güzel yoludur. Namaz kılan kişi, kendisini tamamen Allah’a bırakmakta, ona sığınmaktadır. Namazın önemi, günde 5 vakit olarak emredilmesinden de anlaşılmaktadır. Namaz kılan tüm müslümanlar, Allah’ın huzuruna günde beş defa çıkmaktadır.

Namaz İslam’ın beş şartından biridir. Hatta belki de en önemlisidir. Hem Kur’an’da hem de hadislerde namazın dostoğru kılınması gerektiği ile ilgili birçok tavsiye ve emir buyrulmaktadır. Abdest alınmadan namaz kılmak mümkün değildir. Abdest ise bedenin arınması, vücuttaki statik elektriğin yok olması için çok önemli bir ibadettir. Namazın en makbulü, huşu içinde yapılanıdır. Bu ibadet yapılırken, insanlar sadece Allah’ı düşünmeli, onun büyüklüğünün, yüceliğinin farkına varmalı, onu zikretmeli ve haline şükretmelidir.

Namaz, insanları birçok kötülükten uzak tutmaktadır. Namazına devam eden biri, haram yemekten kendini sakındırır, küfre, dedikoduya, kavgaya bulaşmaz. Temiz yaşar, çevresini, üstünü başını temiz tutar. Namazın cemaatle kılınmasının da çeşitli güzellikleri vardır. Cemaatle kılınan namaz, Müslümanlar arasındaki bağı kuvvetlendirmekte, onların birbirinden haberdar olmasını sağlamaktadır. Her Müslüman, namazına düzgün bir şekilde devam ederse, her türlü kötülükten de uzak olacaktır.

Yorum yapın