Bakarsan Bağ Olur Bakmazsan Dağ Olur Atasözü ile İlgili Kompozisyon

Bakarsan Bağ Olur Bakmazsan Dağ Olur



Çalışarak, emek vererek, fedakarlıkta bulunarak yaptığımız her iş, olumlu bir şekilde neticelenir. İstersek dağı bağ yapar veya ekmeğimizi taştan bile çıkarabiliriz. Lakin çalışmadan, alın teri dökmeden, özveride bulunmadan yapılan işler daha da kötüleşir ve istemediğimiz sonuçlara sebep olur.
Alın teri, dünyanın en kutsal şeylerinden biridir. Allah da alın terine önem vermiş ve bunun karşılığını insanlara mutlaka vermiştir ve vermeye devam etmektedir. Bir kişi yoktur ki çalıştığının, emeğinin karşılığını alamamış olsun. İnsan bu dünyaya Allah için kullukta bulunmaya gelmiştir; ancak insani ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalı, bu dünya için de bir şeyler yapmalıdır; zira Allah’ın bizden istediği sırf ona ibadet etmemiz değildir. O, bize çalışmayı, emek vermeyi, kazanmayı da emretmiştir. Çalışan, bu dünyasını güzel bir şekilde yaşayacak ve çocuklarına da mutlu bir yaşam vermiş olacaktır. Çalışmayan kendisi açlıkla boğuştuğu gibi, çocuklarını belki de torunlarını bile sefalet içinde yaşamaya mahkum edecektir. Çalışarak ulaşılamayacak şey yoktur. Düzenli ve azimle yapılan her iş bize başarı getirecektir. Çevremizde refah bir yaşam sürenleri gözlemlediğimizde, onların çoğunlukla emek vererek o seviyeye geldiklerini görürüz.
Eğer başarılı olmak, bu dünyada rahat yaşamak istiyorsak üzerimize düşeni yapmalıyız. Allah çalışanları sever. O zaman hem Allah’ın rızasını kazanmak hem de ailemizin rızasını kazanmak için çalışmalıyız. Çalışırsak elimizdeki dağı bağ yapabiliriz. Çalışmazsak da elimizdeki bağ bile dağ oluverir.

Yorum yapın