Bir Kötünün Yedi Mahalleye Zararı Vardır Kompozisyon

Bir kötünün yedi mahalleye zararı vardır 



Her insanın doğası, karakteristik özellikleri farklıdır. Kimi insan vardır ki çok iyidir; lakin kimisi de çok kötü olabilir.

Genel anlamı ile düşünüldüğünde her koyun kendi bacağından asılır; yani herkesin davranışları kendisini bağlar. Ancak bu toplum içinde hep bu şekilde cereyan etmez. Kötü bir kişinin davranışları çoğu kez kendini aşar ve sadece kendini değil, içinde bulunduğu toplumun tamamını etkiler. Bu durum biraz ön yargıya kaçsa da, düşüncenin etkisini değiştirmeye gücü yetmez. Hepimizin içinde bu tür düşünceler vardır. Örneğin kötülüğü ile tanıdığımız biri falan köydense, o köy ile ilgili bir mesele açıldığında, hemen olumsuz şeyler düşünmeye başlar, o köyün insanlarının kötü insanlar olduğu gibi bir kanaat oluştururuz. Velhasıl, bir tek kişinin kötülüğü yüzünden bir toplumu kötü görmeye başlarız.

İnsanlar herhangi bir davranışta bulunduğu zaman, bu davranışın sadece kendisini değil, çevresindeki insanları da etkileyeceğini düşünmelidir. Her koyun kendi bacağından asılır; fakat bir baş soğan da bir kazanı kokutur.

Yorum yapın