Bugünün Küçükleri Yarının Büyükleri Kompozisyon

Bugünün küçükleri yarının büyükleridir 

Nasıl ki bugünün büyükleri, dünün küçükleriydi ise; bugünün küçükleri de yarının büyükleri olacaktır. İçinde bulunulan anda her türlü üretim, yönetim gibi faaliyetler büyükler, yani yetişkinler tarafından yapılmaktadır. Bu yetişkinlerin geçmişte iyi yetiştirilmiş olması, bugün iyi işler başarmalarını sağlar.

Geleceğini sağlamlaştırmak, ileriye daha iyi adımlar atmak isteyen toplumlar çocuk eğitimine çok önem vermeli, onların bilgili, olgun, karakterli insanlar olması için elinden gelen her şeyi yapmalıdır. İyi yetiştirilmeyen, ahlak kuralları öğretilmeyen, kendisine vicdan aşılanmayan her çocuk, büyüyecek ve gelecekte zararlı, tehlikeli insanlar haline gelecektir. Çocuklar bir anlamda ağaca benzer. Ağacın tohumu iyi olur, sonrasında suyu, gübresi, ilacı ve diğer ihtiyaçları olması gereken şekilde verilirse, o ağaçtan yenecek meyve de o kadar lezzetli, o kadar faydalı olacaktır.

Çocukları önemsemek, onlara başarma duygusu tattırmak, ilgilerini, yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak onlara yapabileceğimiz en güzel iyiliktir. Bilimle, sanatla uğraşan insanların insanlığa zararlı olması nadiren rastlanan bir durumdur. Bu nedenle geleceğimizin çocuklarımıza bağlı olduğunu bilmeli, onları en güzel şekilde yetiştirmeye çalışmalıyız.

Yorum yapın