Güneş Girmeyen Eve Doktor Girer Atasözünün Kompozisyonu


GÜNEŞLE DOST EVİM OLSUN


   Güneş almayan evlerde yaşayanlar, çeşitli hastalıklar veya rahatsızlıklar geçirebilir. Bu nedenle ev yaparken veya satın alırken, güneş alıp almadığına çok dikkat edilmelidir. Güneş görmeyen evlerden uzak durulmalıdır.

Güneşin insanlara tek faydası aydınlatmak ve ısıtmak değildir. İnsan sağlığı üzerinde de büyük etkileri vardır. Örneğin insan vücudu için en önemli vitaminlerden birisi D vitaminidir. D vitaminini en iyi sağlayan şeylerden birisi güneştir. D vitamininin eksik olması, kişide çeşitli rahatsızlıklara sebp olur. Örneğin güneşten yeterince faydalanamayan çocuklarda kemik ve diş gelişimi istenen seviyede olmaz. Ayrıca beyin de üzerine düşen işlevi yerine tam anlamıyla yerine getiremez. Güneşin bir diğer faydası da evin her daim aydınlık olması ve özellikle kış aylarında evin daha iyi ısınmasını sağlamasıdır. Kışın yaktığımız sobalar veya kalorifer petekleri, evi ısıtmak için yetersiz kalabilir. Oysa güneşe bakan evler veya odalar, aldığı güneş ışınları sayesinde, odayı daha fazla ısıtarak soğuk almamızı önler.

Özellikle anne ve babalar, ev seçiminde çok dikkatli olmalı, çocuklarının sağlığı için güneş alan evleri almalıdır. Aksi taktirde sağlıksız ve hastalıklı çocuklarla uğraşmak zorunda kalır, bunun acısını en kötü şekilde yaşayabilirler.

Yorum yapın