Yaş Kesen Baş Keser Kompozisyon

Yaş Kesen Baş Keser

Ağaçlar, insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için hayati öneme sahiptir. Onlar, doğadaki karbondioksidi emerek bizim yaşam kaynağımız olan oksijeni üretmekle görevlidir. Yoklukları durumunda insanlar ve hayvanlar da yok olmaya mahkum olacaktır.

Ağaçların, ormanların insanlar için faydaları büyüktür. Sadece oksijen üretimi konusunda değil, hayatımızın neredeyse her alanında onlardan yararlanırız. Kullandığımız kitaplar, defterler, ısınmak için yaktığımız odunlar ve daha birçok şey onlardan üretilmektedir. Bu kadar değerli bir hazine olan ağaçları kesmek, ormanlara zarar vermek gaflettir. ”Baş kesmek” ifadesi durumun mahiyetini anlatabilmek için mecazi kullanılmıştır; ancak şu şekilde düşünmek de yanlış olmaz. Bir insanı öldürürseniz, sadece ona zarar vermiş, yalnız onu öldürmüş olursunuz. Ancak ormanlara zarar verirseniz, tüm insanlığı öldürmüş olursunuz; zira ormanlar tüm insanlar için bir yaşam kaynağıdır. Orman bakımından zengin olan bölgelerin insanının daha sağıklı olduğu bilinmektedir. Ormanlar aynı zamanda ülkelerin süsüdür. Kısaca ifade etmek gerekirce ağaçlardan ve ormanlardan her konuda istifade etmekteyiz.

Önemi bu kadar büyük olan ağaçlara zarar vermek, onların yok olmasına sebep olmak, akıl ve vicdan sahibi kimselerin yapabileceği bir şey değildir. İlle de ağaç kesmek gerekiyorsa bile kurumuş, yaşlanmış olanlarının kesilmesi ve kesilen her ağaç için yenilerinin dikilmesi çok önemlidir. Ağaçları korumak sadece orman koruma görevlilerinin görevi olmamalıdır. Bizler de üzerimize düşeni mutlaka yapmalı, kaçak olarak ağaç kesenleri gerekli yerlere ihbar etmeli, ormanlık alanlarda ateş yakarak piknik yapanları kendi imkanlarımızı ölçüsünde mutlaka uyarmalıyız.

Yorum yapın