Bir Zaman Makineniz Olsaydı Neler Yapmak İsterdiniz İle İlgili Kompozisyon

Bir zaman makineniz olsaydı neler yapmak isterdiniz ile ilgili kompozisyon. Zamanı geri getirebilseydiniz neler yapardınız?

Bir Zaman Makineniz Olsaydı Neler Yapmak İsterdiniz Kompozisyon

BİR ZAMAN MAKİNEM OLSAYDI

Geçmişe dönmemi veya geleceğe gitmemi sağlayacak bir zaman makinem olsaydı, öncelikle geriye değil, geleceğe gitmek isterdim. Geçmiş zaten yaşandı ve az çok neler olduğunu hepimiz biliyoruz. Oysa gelecekte ne olacağını kimse bilemez. Daha iyi bir dünya umuduyla öncelikle geleceğe giderdim. Eğer gelecekte dünya çok daha güzelse, yaşama oradan devam etmek isterdim. Ancak sandığımdan kötü ise en başa dönmek isterdim.

Bu soruyu normal bir öğrenciye sorsak muhtemelen büyük bir çoğunluğu kendi geçmişine dönerek hatalarını düzeltme yoluna gidecektir. Oysa benim bir zaman makinem varsa insanlık tarihinin ilk safhalarına kadar gidebilirim. Bu yüzden benim düşüncelerim ve hayallerim biraz daha farklı. Bir zaman makinem olsaydı teknolojinin henüz gelişmediği, beton yığınlarının arşa doğru yükselmediği, fabrika bacalarının tütmediği, her yanın ağaç ve ormanlık olduğu, barışın yaygın olduğu bir döneme gitmek isterdim. Tarlamda kendi domatesimi yetiştirmek, kendi ineğimin sütünü içmek isterdim. Televizyonsuz, bilgisayarsız, insanların konuştuğu, paylaştığı bir döneme gitmek isterdim.

Zaman makinesinin getirdiği imkanları düşündüğümde, genellikle insanların geçmişteki hatalarını düzeltme arzusu ön plana çıkıyor. Ancak benim düşlerim, geçmişin tozlu sayfalarında değil, gelecekte keşfedilmemiş güzellikleri araştırmak yönünde şekillenir. Geleceği keşfetmek, içinde umut ve değişimin getireceği potansiyeli görmek, benim için bir ayrıcalık olurdu.

Bir Zaman Makineniz Olsaydı Neler Yapmak İsterdiniz Kompozisyon
Bir Zaman Makineniz Olsaydı Neler Yapmak İsterdiniz Kompozisyon


Bir Zaman Makineniz Olsaydı PDF

Bir Zaman Makineniz Olsaydı isimli konumuza kendi düşüncelerinizi yorumlar bölümünden paylaşabilirsiniz. Bir Zaman Makineniz Olsaydı konumuzu okuduğunuz için teşekkür ederiz.


Yorum yapın