Birlik ve Beraberliğin Önemi ile İlgili Kompozisyon

                                               Birlik ve Beraberliğin Önemi

   İnsanı insan yapan en önemli hususlardan birisi onların birlik ve beraberlik içinde yaşamasıdır. Her türlü ihtiyacını tek başına giderecek, hiçbir insana muhtaç olmayacak, büyük sıkıntılardan ve belalardan sadece kendi imkanları ile kurtulacak hiçbir insan yoktur. Her insan, zaman zaman başka insanların yardımına, desteğine ihtiyaç duyar. Dayanışmanın verdiği güçle, en zor işlerin üstesinden bile gelir.

Eskiden beri birlikteliğin, dayanışmanın önemi anlaşılmış ve bu konuda çeşitli özlü sözler söylenmiştir. Özellikle Türk atasözleri arasında çok önemli bir yere sahip olan ”Yalnız taş duvar olmaz.”, ”Bir elin nesi var, iki elin sesi var.”, ”Tek ağaçtan orman olmaz.” gibi sözler, birlik ve beraberliğin ne kadar önemli ve gerekli olduğunu ortaya koymaktadır. Gerek günlük hayatımızda gerekse de toplumsal hayatımızda bu birlikteliğe çok önem vermemiz gerekir. İnsanlarının ortak düşünce ve değerlere sahip olmadığı bir vatanın uzun süre varlığını devam etmesi çok zordur. Özellikle dışarıdan gelecek tehlikelere karşı bütün halk birlik içinde olmazsa, büyük kayıplar yaşayabilirler. Oysa ortak değer ve düşünceleri olan insanlar, birbirine sımsıkı bağlıdırlar. Birbirinin gücünden güç alarak her türlü zorluğa karşı durabilirler.

İnsanlar daima birbirine muhtaçtır. ”Ben kendime yeterim.” diyen insan büyük laf etmiştir. evet, belli bir süreliğine insan kendisine yetermiş gibi hissedebilir. ancak öyle bir zaman gelir ki yanımızda birileri olmadan, birilerinin desteği ve yardımı olmadan tek başımıza bir hiç oluruz.

Yorum yapın