Camiler ve Din Görevlileri Haftası ile İlgili Yazı

                                            Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası her sene Ekim ayının ilk haftası (01-07 Ekim) kutlanır. Bu kutlama ve etkinliklerin en büyük amacı çocukları, gençleri camiye alıştırmak, onlara camiyi sevdirmek, ele alınan toplumsal bir konu ile ilgili etkinlikler düzenlemektir. Nitekim her sene Ekim ayının birinci haftasında çeşitli konular belirlenerek bu konularda vaazlar, hutbeler hazırlanır, konuşmalar yapılır ve yazı yarışmaları düzenlenir.

Bu haftanın eski adı Camiler Haftası idi. Ancak 2003 yılından itibaren, ismi değiştirilerek Camiler ve Din Görevlileri Haftası yapılmıştır. Camilerin dinimizdeki önemi büyüktür. Öyle ki onları Allah’ın manevi evleri, ya da yeryüzündeki evleri olarak görürüz. En önemli ibadetlerimizin bazılarını burada yaparız. Namaz kılmakla birlikte özellikle bazı belli tarihlerde camilerde çeşitli etkinlikler yaparak, toplumsal etkileşim ve iletişimin artmasını sağlarız.

Çocukları camilere henüz erken yaşlarda alıştırmak gerekir. Onların oyun oynamak için camiye gelmiş olması bile önemli bir husustur. Bunu iyi değerlendirmek gerekir. Camide oyun oynayan veya namaz esnasında konuşan küçük bir çocuğu azarlamak veya camiden kovmak, onun ömür boyunca camilerden uzak durmasına sebep olabilir. Bu nedenle her Müslüman bu konuda son derece hassas olmalıdır.

Yorum yapın