Dünya Turizm Günü ile İlgili Yazı

                                             Dünya Turizm Günü

Her 27 Eylül tarihi, Dünya Turizm Günü olarak kutlanmaktadır. Bu kutlamaların sebebi dünyanın sahip olduğu doğal, tarihi veya kültürel zenginlikleri tanıtmak, insanlar arasındaki iletişimi güçlendirmek ve her ülkenin gerekirse kendi turizm olanaklarının reklamını yapma fırsatını vermektir.

Dünyanın her köşesinde birbirinden eşsiz güzellikler vardır. Bu güzelliklerin bir kısmı tamamen doğanın eseri, bir kısmı ise insan eseridir. Her ne olursa olsun bu eserler insanları kendisine çekmektedir. Bu güzellikleri görmek uğruna bir ülkeden başka ülkeye veya bir şehirden başka şehire gitmek turizm olarak tanımlanabilir.

Ülkemiz de bir turizm ülkesi olarak değerlendirilebilir. Dört tarafının denizlerle çevrili olması, ülkemizde dört mevsimin de yaşanması; hatta çoğu defa dört mevsimin aynı anda yaşaması ve tarihi eserler, ülkemizin bir turizm ülkesi olmasını sağlamıştır. Sahip olduğumuz güzellikleri yabancılara tanıtmak, onların ülkemizi ziyaret ederek güzel vakit geçirmesi ve karşılığında ülke ekonomisine katkıda bulunması çok önemlidir. Bu hususta başta ilgili kurum ve kuruluşlar ve her vatandaş üzerine düşeni yapmalı, turizm zenginliklerimizi de korumalıdır.

Yorum yapın