Gaziler Günü ile İlgili Kısa Yazı

                                              19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

   Bu vatan uğrunda savaşmış gazi ve şehitleri anmak amacıyla 19 Eylül günü ülkemizde Gaziler Günü olarak kabul edilmiştir. Her 19 Eylül tarihinde gazilerimizin kahramanlıkları, fedakarlıkları çeşitli etkinliklerle yad edilir, kendilerine olan minnetimiz gösterilir.

Bu vatanın, toprakların kurtuluşu şehit ve gazilerimiz sayesinde olmuştur. Onların üstün cesaret ve fedakarlığı düşmanlarımızı püskürtmüş ve bu toprakların öyle kolay alınamayacağı tüm düşmanlarımıza gösterilmiştir. Şu anda bu topraklar üzerinde özgürce gezen her vatandaş, bunu gazi ve şehitlerimize borçlu olduğumuzu, bu toprakların bize sadece bir emanet olduğunu ve zamanı geldiğinde torunlarımıza bu emaneti devretmemiz gerektiğini çok iyi bilmelidir. Bizim özgürlüğümüz için canını ortaya koyan gazilerimizin ve yakınlarının şehadetine sabır gösteren şehit yakınlarımızı mutlu etmek, kadir ve kıymetlerini bilmek üzerimizdeki büyük bir vazifedir.

Özellikle herhangi bir savaş veya çatışmada sakatlanan gazilerimizin gönlünü hoş tutmalı, yaptıkları o fedakarlıkların karşılığını bir nebze de olsa ödemeliyiz. Unutmayalım ki dünyada maddi değeri olan hiçbir şey sağlıktan daha kıymetli olamaz. Büyük servetlerle bile kıyaslanamayacak kadar değerli olan canını, sağlığını bizler için tehlikeye atan tüm gazilerimizin gaziler günü kutlu olsun.

Yorum yapın