Gülümsemek ile İlgili Kompozisyon

GÜLÜMSEMENİN ETKİSİ VE ÖNEMİ

İnsanlara, hayata, hayatın zorluklarına karşı gülümsemenin etkisini hepimiz biliriz. Bir insanı gülümseyerek etkileyebileceğimizi, daha iyi ikna edebileceğimizi ve kendimizi ona daha kolay bir şekilde sevdirebileceğimizi de biliriz. Zira gülümsemek en uzak insanları bile yaklaştırır birbirine. Kalpten kalbe köprüler kurar ve sevgi akışını sağlar. Ayrıca kalbe de iyi gelir; çünkü gülümsemeyi bilen bir bir insan daima neşeli, mutlu, huzurlu olmayı da bilir. bu tür etkilerin insan sağlığı üzerinde ne kadar etkili olduğu da tüm kesimlerce bilinir.
Gülümseme bulaşıcıdır; bir insana gülümsediğimiz zaman o da bize gülümser. Hediye yerine geçer. Gülümsediğimiz bir kişi mutlu olur. Anlayış göstermektir. Herhangi birisinin bir hatası olduğunda ona gülümsediğimizde ”Sıkıntı yok, üzme kendini” mesajı vermiş ve onu rahatlatmış oluruz. Gülümseyen insanlar bize her zaman sevimli ve sevecen gelir. Onlarla daha sıcak dostluklar veya arkadaşlıklar kurabiliriz. Bazen ilaç gibidir, hastalıkları giderir, güç verir insanlara.
Gülümsemenin etkisinden hayatımızın her alanında faydalanmalıyız. İnsanlarla dostane sohbetler yapmak, onlarla daha güzel bir iletişim sağlamak için sürekli gülümsemeliyiz.

Yorum yapın