Hayvan Sevgisi ile İlgili Kompozisyon

HAYVAN SEVGİSİ

Evren, sadece biz insanlar için var edilmemiştir. Üzerinde yaşadığımız dünya sadece bizler için imar edilmemiştir. Bizi yaratan güç, hayvanları da yaratmıştır ve bize verdiği canı onlara da vermiştir. Bunları yine biz insanlar için yapmıştır. Kendini dünyanın tek sahibi sanan insanoğlu, hayvanlara çeşitli zulümler yapmaktadır. Kimisini sadece kürkünden yararlanmak için canlı canlı yüzmekte; kimisini sadece kendi fantezileri için türlü işkencelere maruz bırakmaktadır. Kalbinde gerçekten insanlık, vicdan, merhamet duyguları taşıyan bir insan hayvanlara asla eziyet edemez. Aksine onları sever ve korur; onlara saygı duyar.

Bizlere verilen akıl ve güç hayvanların çoğuna verilmemiştir. Bundan dolayıdır ki birçok hayvan, kendisini koruma gücüne sahip değildir. Durum böyle olunca da merhametten yoksun insanlar tarafından zarar görmektedir. Biz nasıl ki bu dünyada yaşama hakkına sahipsek, hayvanlar da o hakka sahiptir. Sadece kendi zevkleri için hayvanları acımasızca katledenlerin, onlara işkence yapanların insanlıktan aldıkları bir nasip yoktur. Bu kişiler, kalpleri tamamen kararmış, taşlaşmış kişilerdir. Hayvanları sevmek gerekir Tıpkı insanları sevdiğimiz, onlara merhamet ettiğimiz gibi onları da sevmeli ve onlara merhamet etmeliyiz. Onlara yaptığımız eziyetlerin hepsinin hesabı bir gün bizden sorulacaktır. Bizler için bu kadar faydalı hayvanlara zarar vermek akıl erdirilecek bir şey değildir. sokakta gezen bir kedinin hiç kimseye zararı yokken; aksine faydaları bulunurken onları katletmek vicdana sığmaz.

Hayvanları koruyup gözetmek hepimizin vazifesidir. Onları sadece sevmek yetmez. Gerektiğinde onlara zarar verenlere karşı çıkabilmeli, gerekli mercilere şikayet edebilmeliyiz. Bir hayvana gereksiz yere zarar vermek, işkence yapmak; insanlara işkence yapmak kadar kötü bir davranıştır. Mahkemelerin de bunu göz önünde bulundurup ona uygun kararlar vermesi gerekir. Hayvan barınakları sayılarının artırılması gerekir. Ayrıca evde hayvan beslemek isteyenlerin bazı şartları yerine getirmesi gerekir. Sözde hayvan sevgisi bahanesi ile evine hayvan alıp onları açlıktan öldüren binlerce insan var. Hepimiz bu konuda hassas olmalı, üzerimize düşeni yapmalıyız.

Yorum yapın