Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır Atasözü ile İlgili Kompozisyon

Komşu Komşunun Külüne Muhtaçtır
 
İnsanların gündelik yaşamda en çok iletişim ve etkileşim içinde olduğu kişiler komşularıdır. Komşu olduğumuz insanlarla her gün karşılaşır, iletişim halinde oluruz. Bize en yakın insanlar olduklarından dolayı, herhangi bir ihtiyacımız konusunda kendisinden ilk yardım istediğimiz yine onlardır.
Komşular her zaman birbirine ihtiyaç duyabilirler. En zor zamanlarda birbirinin yardımına koşabilirler. Dinimiz de komşuluğa çok önem vermiş hatta akrabalıktan bile daha öte tutmuştur. Bu nedenle komşuluk hakkı, en önemli ve dikkat edilmesi gereken haklardan biridir. Bir insanın komşusu iyi olursa insan mutlu olabilir; ama kötü bir komşu bizleri huzursuz ve mutsuz edebilir. İyiliksever bir komşu her ihtiyacımıza koşar; aynı zamanda bizler de onun ihtiyaçları için çırpınırız.
Bu kadar yoğun iletişimde olduğumuz komşularımızla iyi geçinmeli onların gönüllerini her zaman hoş tutmalıyız. İyilikler karşılık için yapılmaz; fakat gelecekte bizler de onlara muhtaç olabileceğimizi bilmeliyiz. Başımız neler geleceğini asla bilemeyiz. Birbirinin halinden haberdar olan kişiler birbirine de sahip çıkarlar. Günümüzde komşuluk geleneğine maalesef eskisi kadar önem verilmiyor. Ama bizim gerçek gelenek ve göreneklerimiz bu şekilde değil. Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir sözünü hepimiz duymuşuzdur. Bu nedenle komşumuzla olan bağı koparmamalı, ihtiyaçları oldukları anlarda elimizden geldiğince onlara yardım etmeliyiz.

Yorum yapın