Milletleri Kurtaranlar Yalnız Ve Ancak Öğretmenlerdir Kompozisyon

                 Milletleri Kurtaranlar Yalnız Ve Ancak Öğretmenlerdir.
 
   Bir ülkenin kalkınmasında rol alacak önemli kişilerin yetiştirilmesi ancak öğretmenler sayesinde gerçekleşebilmektedir. Öğretmenlerin veya eğitimin iyi olmadığı bir ülkede böyle nitelikli şahsiyetlerin yetişmesi mümkün değildir. Bir öğretmen ne kadar iyi olursa, yetiştireceği yeni nesiller de o kadar iyi olacak ve bu yeni nesiller milletini en yüksek yerlere ulaştıracaktır.
   Öğretmenlere gereken değer verilmelidir ki onlar da üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirebilsinler. Öğretmenlerin değerinin yitirildiği, onlara saygı duyulmadı ülkelerde, onların da nitelikli bir eğitim vermesi zordur. Atatürk, hayatı boyunca hem eğitime hem de öğretmenlere büyük bir önem vermiştir. Derler ki meclis kurulduğunda milletvekili maaşlarının ne kadar olması gerektiği tartışılır. Bir karara varılamaz ve gelim Atatürk’e danışırlar. Atatürk şu cevabı verir: ”Milletvekili maaşları, öğretmen maaşlarını geçmesin.”
   Evet, öğretmenlerin en az bir milletvekili kadar değer gördüğü toplumlarda elbette ki en güzel eğitim sistemi gelişecektir. Öğretmenleri geçinme sıkıntısı ile karşı karşıya bırakan bir zihniyet, aslında dolaylı olarak milletine de zarar vermiş olur. Öğretmenlerimizin değerini bilmeliyiz ki milletimizin kalkınmasında etkili olacak nitelikli kişileri yetiştirebilsinler.

Yorum yapın