Mutluluk ile İlgili Kompozisyon

MUTLULUK

İnsanların durumlarından memnun olması, hayatın her anını sevmesi, coşkulu olması mutluluk olarak tanımlanabilir. İnsanların güzel bir yaşam sürmesi, varlıklarını devam ettirmesi, huzur ve barış içinde olması için mutluluk şarttır. Mutlu olmayan insanlar, kendilerinde hep bir eksiklik hissederler. Yaşamın gayesine anlam veremezler. Hallerinden hoşnut olmazlar ve sürekli bir isyan duygusu içindedirler.

Mutluluk, insanların yaşama amacıdır; zira her insan mutluluğu yakalamak, onu yaşamak için didinir durur. Mutluluğun olmadığı bir yerde güzel şeyler de yoktur; zaten o güzel şeylerin olduğu yerlerde bulunur. Mutluluğu var etmek aslında biraz da biz insanların elindedir. Bunu gerçekleştirmenin en temel yolu ise bizi mutlu edecek ortamlar yaratmaya çalışmak ve hayattaki küçük sıkıntıları takmamaktır. Mutlu olmamızı sağlayacak durumlar yaratmak da çalışmakla, emek vermekle gerçekleşebilir. Örneğin, istisnaları olsa da, istediği her şeyi elde edebilen, dünyanın tüm nimetlerinden yararlanabilen insanlar mutludur. genellikle mutludurlar. Bu zenginliği ise kendi imkanları ile yani çalışarak elde etmiştirler. Yahut başarılı bir öğrenci mutludur ve bu mutluluğu çok çalışarak, derslerine önem vererek elde etmiştir.
Mutluluk özgürlüktür. Dilediğince yaşamak, dilediğince yaşlanmaktır. Her şeyden tat almaktır. Ona engel olan ise hayattaki problemlerdir. Kimi zaman ekonomik sıkıntılar, kimi zaman hastalıklar, kimi zaman başarısızlıklar, kimi zaman da aşklar veya ayrılıklar mutsuzluk sebebi olabilir. Aslında mutluluğa dönüştürülmeyecek mutsuzluk yoktur. Başımıza gelen her sıkıntıyı olumluya çevirmek bizim elimizdedir. Bunun için öncelikle mutsuzluğa sebep olan kaynakları bulmak ve onları ortadan kaldırmak gerekir.
Hiçbir şey, insanı mutsuz edecek kadar önemli olmamalıdır. Hayattaki en küçük problemleri bile kafaya gereğinden fazla takan, önemseyen insanların mutlu olabilmesi çok zordur. Bazen sallamak, takmamak gerekir. Aksi takdirde o kadar sıkıntı var ki hayatımızda, hepsini önemsediğimizde elimizde kalan sadece mutsuzluk olur.

Yorum yapın