Nasıl Bir Dünyada Yaşamak İstersiniz

Soru: Nasıl bir dünyada yaşamak istersiniz / isterdiniz?

Cevap:

Öyle bir dünyada yaşamak isterdim ki tüm insanlar kardeş gibi, barış içinde yaşıyor olsun. Kimse kimseyi vurmasın, kavgalar savaşlar yaşanmasın. Herkes diğer insanları kendisi kadar sahiplensin, düşünsün. Kendisine yapılmasını istemediği bir şeyi başkasına yapmasın.

Öyle bir dünyada yaşamak isterim ki paranın kıymeti olmasın. O, sadece bir araç olsun. İnsanlar onu amaç olarak görmesin ve herkes eşit miktarda mala mülke sahip olsun. Borç kavgaları, tarla kavgaları, su kavgaları, kredi mağdurları olmasın.

Öyle bir dünyada yaşamak isterim ki herkes gülsün. En amansız acılara bile göğüs gersin. Güçlüklere karşı birliğin ve beraberliğin önemini kavramış olsun. Sen ben kavgası olmasın. Biz olsun, sadece biz.

Öyle bir dünyada yaşamak isterdim ki trafik kazaları, depremler, bebek ve çocuk ölümleri olmasın. Herkes eceli ile ölsün, yaşadıktan sonra doyasıya. Kin, nefret sevgiye bıraksın yerine, İntikam duygusu olmasın.

Öyle bir dünya isterim ki siyasiler olmasın, insanlar yetsin kendilerine, polisler olmasın, onlara gerek kalmasın. Herkes üretsin, tüketim idareli olsun. Biri tok iken diğeri aç olmasın. Yetimler, öksüzler olmasın, anneler evlat acısı görmesin.

Öyle bir dünyada yaşamak isterdim ki hayvanlar da insanlar kadar değer görsün, onlara merhamet edilsin. Ağaç kesen olmasın. Doğaya herkes sahip çıksın. Herkes yaşamayı sevsin, mutlu olsun, hep gülsün.

Yorum yapın