Sevgi ile İlgili Kompozisyon

Sevgi ile İlgili Kompozisyon: Sevgi, hayatın anlamını bulduğumuz en güçlü duygulardan biridir. İnsanoğlunun varoluşundan beri yüreğinde taşıdığı bu değerli hazinenin izleri, kültürler arası bir köprü kurarak, tüm insanlığı birleştiren bir dil haline gelmiştir. Sevginin sıcaklığı, bir gülücükte, dostlukta, aşkta, aile bağlarında ve insanlık arasındaki kardeşlikte bulur. Bu Sevgi ile İlgili Kompozisyonda, sevginin hayatımızdaki yeri ve önemi üzerine dikkat çekmek istiyorum.

Sevgi Kompozisyon
Sevgi Kompozisyon

Sevgi ile İlgili Kompozisyon

Giriş:

Sevgi kadar yüce, sevgi kadar güzel, sevgi kadar cömert bir duygu daha bulunmamaktadır. Paylaştıkça çoğalan, en ufak yüreklere dahi sığabilen, muhabbeti ve sohbeti artıran bir değerdir sevgi. O, tüm güzelliklerin kaynağı, tüm iyiliklerin temelidir. Onun olmadığı yerde, başka güzel duyguların barınması mümkün değildir. Diğer tüm duygular onun önünde saygıyla eğilir, onun üstün niteliklerine hayran kalır. Çünkü sevgi, en yüksek mertebededir.

Gelişme:

Her şeyin temeli sevgidir. Yaratılışımızın, imtihanımızın ve yaşamımızın kaynağıdır sevgi. İlk olarak Allah’ı, ardından insanları, hayvanları, bitkileri, dağları, ovaları, yaylaları, güneşi, yıldızları, kışı, ilkbaharı sevmek için varız. Onları sevmek ve insanlığa daha yararlı olmalarını sağlamak için varız. Sevgi, tüm kalplerin ışığıdır güneş gibi ısıtır ve aydınlatır her yeri. Kalpler aynalar gibidir, gördüklerini yansıtırlar. Sevgi ne görürse, onu yansıtır; aşk, özlem, öfke… Kalp kalbe karşıdır. Kişi severse şayet, sevilmeyi de hak etmiştir, sevilir nefret ederse, kendisinden de nefret edilir. Bu yüzdendir ki insanın sevmesi de sevilmesi de kendi elindedir. Dileyen sevdikçe sevilir, sevildikçe sever. Sevgide hiçbir zaman cimrilik yoktur; aksine, paylaşımcıdır ve bereket getirir. Paylaştıkça çoğalır her şeyi sevmeliyiz. Unutmamalıyız ki yaşamın gerçek amacı, gerçek anlamı sevgidir.

Sevgi olduğu yerde kin, öfke, nefret, savaş, dargınlık bulunmaz. Sevginin egemen olduğu toplumlar, barış, huzur, refah, bolluk ve bereketle doludur. Nefret etmek için hiçbir neden yoktur aramızda. Bu dünya, hepimizin ihtiyaçlarını karşılayacak kadar büyük ve bereketlidir. Küçük çıkarlar uğruna yapılan savaşlar, işlenen zulümler ve işkenceler, anlamsızdır. Üç günlük dünyayı kardeşçe ve insanca yaşama olanağımız varken, birbirimizi incitmek ve öldürmek akıl dışıdır.

İnsanlar nasıl olur da Yaratıcılarını unuturlar? Allah bu kadar cömertken, bu kadar sevgi ve merhametle doluyken, nasıl olur da bu kadar zalim olabiliriz? Nankör olduk. Allah’ın bize verdiği tüm nimetlere karşı, sadece O’na ve insanlara olan sevgiyi bilemedik. Birbirimizi sevemedik, sevgimizi gerektiği gibi gösteremedik. Kuşlara, ağaçlara muhabbet duyamadık. Zenci kardeşimizin, Kürt dostumuzun, Müslüman komşumuzun kıymetini anlayamadık. Hep bağlarımızı kopardık. İçtenlikle tüm insanlara kucak açamadık. Sevdiğimize bile yeterince sevdiğimizi haykıramadık. Büyük yürekli minik yetimlere sarılamadık. Özetle, kardeşim, birbirimizi sevemedik.

Aşk, sevginin en yoğun ve derin yaşandığı alanlardan biridir. İki insan arasındaki bu özel bağ, hayatı renklendirir ve anlam katar. Birbirine destek olmak, birlikte büyümek ve hayalleri paylaşmak, sevginin aşkla buluştuğu yerdir. Aşk, insanların en kırılgan ve güçlü yanlarını bir araya getirir, onları bir bütün haline getirir.

Sonuç:

Sevgi, hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Ailede, dostluklarda ve aşkta bulduğumuz bu değerli duygu, bizi insan kılan, bize anlam katan bir armağandır. Yaşam gerçekten de kısa, canımız emanet. Bugün buradayız, yarın nerede olacağımızı bilemeyiz. Allah’ın huzuruna çıktığımızda başımız dik olmalı, mahcup olmamalıyız. ”Sev” emrine uymamışsan, yüzünü kızartmalısın belki de.

Hiçbir zaman geç değil sevmek için. Hala hayatta olan tüm insanlar için bir şans var. Sevgi dolu kucaklaşmalar için daha ne bekliyoruz? Annelerimizin ellerine, yanaklarına dokunarak sıcak bir öpücük kondurmak için, ”Seni çok seviyorum!” demek için mi çok mu geç kaldık? Birbirinizi sevin, dostlar. Sevin ki sevilesiniz. Sevin ki saygı göresiniz. Boşuna taşımıyorsunuz o kalpleri. Eğer yüreğinize dünya kadar sevgi sığdıramadıysanız, bilin ki yüreğiniz bomboş. Sevin çünkü her şeyin başı, en faydalı aşı sevgidir. Sevin… (Sevgi ile İlgili Kompozisyon 14 Ekim 2023)

HER ŞEYDEN ÖNCE SEVGİ

Sevgi ile İlgili Kompozisyon konumuzu şu özlü sözler ile noktalıyoruz. Sevgi ile ilgili bazı özlü sözler ve yazarları:

  1. Sevgi insanı insan yapar.” – Johann Wolfgang von Goethe
  2. Sevgi ile yapılan her şey bir sanattır.” – Honoré de Balzac
  3. Sevgiyle yapılan iş, bir iş değil, bir sevinç kaynağıdır.” – Khalil Gibran
  4. Sevgi, sevilenin hayatında bıraktığı izdir.” – Victor Hugo
  5. Sevgi, kalbin gözüdür.” – Henry David Thoreau
  6. Sevgi insanın yüreğini ısıtan bir örtüdür.” – Albert Schweitzer
  7. Sevgi, yaşamın anlamıdır.” – Leo Tolstoy
  8. Sevgi, her şeyin başlangıcıdır ve sonsuzluğun kanıtıdır.” – Emily Dickinson
  9. Sevgi, bilgelikle buluştuğunda hayatın gerçek anlamını bulur.” – Rabindranath Tagore
  10. Sevgi, yaşamın renklerini canlandırır.” – Marc Chagall
  11. Sevgi, insanın iç dünyasında başlar.” – Victor Hugo
  12. Sevgi, sadece karşılık beklemeden verilen değerdir.” – Albert Einstein
  13. Sevgi, evrenin dili ve hayatın gerçek güzelliğidir.” – A. W. Tozer


Atatürk ile İlgili Kompozisyon

Sevgi ile İlgili Kompozisyon isimli konumuza kendi düşüncelerinizi yorumlar bölümünden paylaşabilirsiniz. Sevgi ile İlgili Kompozisyon konumuzu okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Yorum yapın