Umut ile İlgili Kompozisyon

UMUT


   Umut; herhangi bir durumun veya olayın istediğimiz gibi gerçekleşmesini istemek veya hayal etmek olarak tanımlanabilir. Bir insanı güçlü kılan, onu ayakta tutan en önemli ve en güzel duygulardan birisi umuttur. Umut, başarmanın da ana kaynağıdır. Umut etmeyen birisinin, önemli işlere imza atması neredeyse imkansızdır. Tarihe adını altın harflerle yazdırmış insanların büyük başarıları hep umut sayesinde gerçekleşmiştir.

    Umudunu yitiren bir insanın yaşamak için pek sebebi de kalmamıştır. Zira hayat boyunca karşılaştığımız bütün zorluklar umut duygusu sayesinde kolayca aşılabilmektedir. Yaşadığımız bir sıkıntının olumluya dönüşeceğini ümit etmek, sabrımızı da artırır. Ayrıca ümitli olduğumuz bir olayın; dilediğimiz yönde neticelenmesi için de elimizden geleni yaparız. Çok güzel ve yararlı bir duygu olsa da; umut, amacına uygun bir şekilde kullanılmalıdır. Olmayacak duaya amin demek ve umutla beklemek, hayal kırıklığı getirmekten başka bir şey getirmez. Bu nedenle bazı gerçekleri kabullenmek ve kesinlikle gerçekleşmeyecek konularla ilgili ümide kapılmamak gerekir. Umut, geleceğe hep güzel bakmamızı sağlar. Hayata karşı umudunu hiç yitirmemiş olan insanlar, bu halleri ile her şeyin daha güzel sonuçlanmasını da sağlamış olurlar; zira biz her zaman için farkında olmasak da umudun, bir enerjisi vardır. Bu enerjiyi belli bir çalışma ve emekle de birleştiren insanların, istedikleri neticeye ulaşmaları çok daha kolay olur. 

    Yaşamımız boyunca birçok felaketle, sıkıntıyla karşılaşabiliriz. Tüm bunları umutla bertaraf edebiliriz. Yarın ne olacağını elbette ki bilemeyiz. Ancak yarınların güzel olacağını umut ve hayal etmek, bunun için biraz da çaba göstermek, her zaman daha yararlı olmuştur. Bir insan, umut edebildiği sürece vardır. Umutların tükenmiş kişinin varlığı da pek anlamlı olmaz. Bu yüzden umudumuzu asla yitirmemeliyiz.

Yorum yapın