Vergi Haftası ile İlgili Kompozisyon

                                                            Vergi Haftası

  Mart ayının son haftası Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu hafta sürsince çeşitli kurum ve kuruluşlarda vergi vermenin bir gereklilik olduğu, bu gerekliliğin yasalarla da sabit hale getirildiği, vergi vermemenin ülkeyi, dolayısı ile vatandaşları zarar sokacağı anlatılarak, vatandaşlarda vergi verme bilinci oluşturulmaya çalışılır.

Vergi vermeyi zarar olarak görmemek gerekir. Aksine, vergi vermek kendimize ve vatandaşlarımıza yatırım yapmak demektir. Ödediğimiz vergiler kaybolmaz. Onlar, hayatımızın her anında karşımıza hizmet olarak çıkar. Devletin malı dediğimiz her şey aslında bizim malımızdır. Kendisinden istifade ettiğimiz her hizmet, bizim vergilerimizle bize sunulmuş hizmetlerdir. Yani aslında bizler vergi vererek yine kendimize harcamış oluyoruz. Vergi vermekten kaçınacak olursak, en büyük zararı yine bizler göreceğiz. Devletin yaptığı yollar, köprüler, vatandaşlara yaptığı yardımlar, okullara, sağlığa harcadığı paralar vergiler yolu ile olmaktadır.

Vergi vermenin en güzel taraflarından birisi de, ödenecek verginin kazanca göre belirlenmesidir. Yani kişi ne kadar kazanıyorsa o kadar vergi vermektedir. Böylelikle yoksul ile zengin arasındaki adaletsizlik ortadan kaldırılmış oluyor. Enteresandır ki buradaki eşitsizlik ilkesi adaleti sağlamış oluyor. Hepimiz vergilerimizi düzenli ödemeli ve bunu severek isteyerek yapmalıyız. Unutmayalım ki bu ülke hepimizindir.

Yorum yapın