Yaşlılara Saygı Haftası ile İlgili Kompozisyon

                                                                   Yaşlılara Saygı Haftası

  18-24 Mart tarihleri arası Yaşlılara Saygı Haftası olarak kabul edilmiştir. Bu tarihlerde yaşlılara saygı ile ilgili çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Özellikle okullarda bu konu ile ilgili programlar düzenlenmekte, yaşlılara nasıl davranılması gerektiği ile ilgili bilgiler verilmektedir.

Her insan doğar, yaşar ve ölür. Bu süre zarfında çeşitli evrelerden geçer. Bu evreler bebeklik, çocukluk, gençlik ve yaşlılık evreleridir. Hepimizin bildiği gibi yaşlılık evresi artık ömrün sonuna geldiğinin bir nevi göstergesidir. Bu dünyadan göçme vaktidir. İnsanlar yaşarken çeşitli tecrübeler edinir, hayatın uzmanı haline gelirler. Yaşlılar da hayat konusunda uzmanlaşmış kişilerdir. Onların bu tecrübelerinden yararlanmak, bilgilerinden istifade etmek gerekir.

Yaşlılara saygı göstermek hem örf ve adetlerimizde vardır hem de dini inancımızda. ayrıca bu, insanlığın zorunluluklarından birisidir de. Her birimiz, bir gün geldiğinde bizim de yaşlanacağımızı bilmeli, yaşlılara hürmette kusur etmemeliyiz. Yaşlanan anne ve babalarımıza sahip çıkmalı, onları korumalı, bakımlarını üstlenmeli ve asla saygıda kusur etmemeliyiz. Bilmeliyiz ki biz onlara nasıl davranırsak, torunlarımız da bize öyle davranacaktır.

Yorum yapın