Zafer Haftası ile İlgili Yazı


                                                                   ZAFER HAFTASI

  26-30 Ağustos tarihleri ülkemizde Zafer Haftası olarak kutlanmaktadır. Zafer Haftası, Zafer bayramının bir arefesi niteliğindedir. Zafer Haftası, Mustafa Kemal önderliğindeki yürekli Anadolu insanını zaferidir. Milli bir uyanışın, geri dönüşsüz bir direnişin zaferidir. Cesur ve fedakar annelerimizin, yılmaz askerlerimizin, şehitlerimizin ve gazilerimizin takdire şayan mücadelesi ve başarısıdır.

Bilindiği gibi Birinci Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması ve Sevr Antlaşması ile ülkemiz fiilen sona ermiş bulunuyordu. Üzerimize oynanan kirli oyunlar, bu kutsal toprakların elimizden alınması gayesini taşıyordu. Ama sanıldığı gibi olmamalıydı. Her karışı şehitlerimizin kanı ile sulanmış bu topraklara kirli ayaklar basmamalıydı. İşte tüm bunların öncelikle Mustafa Kemal gibi yiğit adamlar ve onların vesilesi ile Anadolu’nun her insanı farkına vardı. Ve kutlu bir mücadele için ne pahasına olursa olsun direnişe ve bilinçlenmeye geçildi.

Düşman durdurulmalıydı. Atalarımızdan, torunlarımıza bırakmamız üzere bize emanet edilen ve namus olarak gördüğümüz vatan toprakları hain düşmandan temizlenmeliydi. İlk adımların atılması gerekiyordu. Nihayet Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkarak direnişin, mücadelenin ilk kıvılcımlarını çaktı. Patlamaya hazır olan halk, kısa zamanda üstün başarılar elde etti. Ve nihayet türlü mücadeleler, savaşlar ve siyasi zaferler neticesinde 30 Ağustos 1922 tarihinde düşman abluka altına alınarak temizlendi.

Yorum yapın