Mehmet Akif Ersoy ile İlgili Kompozisyon

Mehmet Akif Ersoy ile ilgili kompozisyon kısaMehmet Akif Ersoy hakkında kompozisyon örnekleri, ödev, Mehmet Akif Ersoy konulu kompozisyon yarışması, deneme yazısı, giriş gelişme sonuç uzun. Dilerseniz bu kompozisyonu Mehmet Akif Ersoy ile İlgili Kompozisyon PDF formatında indirebilirsiniz.

Mehmet Akif Ersoy ile İlgili Kompozisyon

Mehmet Akif ERSOY, İstiklal Marşı’mızın şairidir. Tam bir vatan sevdalısı ve özgürlük, bağımsızlık tutkunudur. Yazdığı milli marş ile, hepimizin yüreğinde taht kurmuştur.

Mehmet Akif, hayatı boyunca lüksten hep uzak kalmıştır. Öyle ki bazen yiyeceği bir ekmek bile bulamamış, sefalet içinde yaşamak zorunda bile kalmıştır. Onun için önemli olan Allah ve vatan sevgisidir. Tüm bu içtenliği ile varlığını sürekli koruyacak olan milli marşımızı yazmıştır.

Akif, paradan o kadar uzaktı ki, İstiklal Marşı yarışmasında sırf ödül var diye bu yarışmaya katılmamıştır. Daha sonra, dönemin milli eğitim bakanı tarafından zoraki ikna edilmiş ve yazdığı marş birinci olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif’i her sene saygı ile anıyoruz ve anmaya da devam edeceğiz. İstiklal marşımız okunmaya devam ettikçe onu da gönüllerde yaşatacağız.

Mehmet Akif Ersoy ile İlgili Kompozisyon isimli konumuza kendi düşüncelerinizi yorumlar bölümünden paylaşabilirsiniz. Mehmet Akif Ersoy ile İlgili Kompozisyon konumuzu okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Sitemizde Mehmet Akif Ersoy İle İlgili değer Konulara Aşağıdaki Linklerden Erişim Sağlayabilirsiniz.
Mehmet Akif Ersoy Hayatı Kısaca (Kimdir-Biyografisi)
Mehmet Akif Ersoy’a Mektup


-SON-


Yorum yapın