Mutlu Olmanın Yolları ile İlgili Kompozisyon

                                                 Mutlu Olmanın Yolları

Mutlu olmak aslında biraz da insanın elindedir. İnsanlar kendi yaşamlarını kısmen kendileri oluştururlar. dolayısı ile kendileri için mutluluk veya mutsuzluk kaynağı olacak şeyleri de yine kendileri yaratmış olurlar.Mutlu olmanın önemli bir yolu çalışmaktır. Henüz çocukluğunda ve gençliğinde derslerine önem veren, ders çalışan bir öğrenci, büyüdüğünde güzel bir meslek ve kazanç sahibi olarak mutlu olma ihtimalini artırabilir.

Mutlu olmanın diğer bir yolu da küçük şeyleri takmamaktır. Bu dünyada başımızdan birçok olay geçebilir. Bunlardan bazıları hayatımızı gerçekten çok büyük bir şekilde etkileyecek büyük olaylar, bazıları da anlık etkileri olan küçük olaylardır. Her şeyi kafasına takan, problem eden, kuruntularla yaşayan insanların mutlu olması mümkün değildir. Mutlu olmak istiyorsak bu gibi önemsiz şeyleri kafaya takmamayı, önemsememeyi bilmeliyiz.

Evlenmek, yuva kurmak da bir mutlu olma kaynağıdır. İnsanlar ev bark sahibi, çoluk çocuk sahibi olunsa daha mutlu ve huzurlu bir yaşam sürebilirler.

Dost edinmek, gezmek, tatile çıkmak, kitap okumak gibi sosyal etkinlikler de insan mutluluğu üzerinde en önemli role sahip olan diğer etmenlerdir. İnsan biraz keyfine düşkün olmalı ve bu hayatın tadını çıkarmayı da bilmelidir.

Yorum yapın