Televizyon Dizileri ile İlgili Kompozisyon

                                                               Televizyon Dizileri

Günümüzde televizyonlarda yayınlanan dizilere bakıldığında durumun ne kadar vahim olduğunu görebiliyoruz. Devletin kanalı olan TRT’de bile çocuklara olumsuz örnek olabilecek diziler çevriliyor.Örneğin geçen gün ”TRT 1’de yayınlanan ”Milat” adlı diziye denk geldim. Beş dakika içinde belki yirmi kişi öldü. Sanki insan vurmak, adam öldürmek çok basit bir şeymiş gibi lanse edilmeye çalışılıyor. Sadece bu dizi mi? Yıllardır piyasadan kaldırılamayan Kurtlar Vadisi dizisinde de adam öldürmenin çekirdek çitlemekten hiç farkı yok. Adamlar cips yermiş gibi adam öldürüyor. Aşk dizilerinde, okul dizilerinde de birçok olumsuzluk dikkat çekiyor.

Okul dizilerinde bakıyorsunuz, öğrenciler öğretmenlere etmedik hakaret bırakmıyor. Dizilerdeki liselere bakıyorsunuz, kız öğrencilerin tamamına minnacık etekler giydirilmiş, sanki her liseli kız böyle mini etekler giyiyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bazı kanalların çeşitli dizi filmlerine bakıyorsunuz, birçok saçma hurafeyi insanlara din olarak göstermeye çalışıyor, insanları dininden etmeye çalışıyorlar. RTÜK ne işe yarıyor anlamıyorum doğrusu.

Bir filmi yasaklıyorlar, Aynı dizi film yönetmeni, aynı oyuncular, aynı mesele… Sadece dizinin adı değişiyor ve tekrar yayına girebiliyor. İnsan demez mi ki ulan biz salak mıyız? Madem yasaklanması gerekiyordu, isim değiştirdi diye neden yasaklamıyorsun? Ya da en başından kendini neden rezil ediyorsun?

Yorum yapın