Trafikte Dikkatsizlik ile İlgili Kompozisyon

                                                              Trafikte Dikkatsizlik

Ülkemizde her sene trafik kazalarında hayatını kaybeden kişi sayısı çok yüksektir. Yaşanan trafik kazalarının büyük bir kısmı dikkatsizlikten kaynaklanmaktadır. Trafik öyle bir şeydir ki dikkatsizliği asla kabul etmez. En ufak bir dikkatsizlikte, tekerleklerin milim oynamasında çok feci kazalar yaşanabilir ve yaşanıyor da.Her sürücünün trafikte çok dikkatli olması gerekir. Her şeyden önce sadece kendi şoförlüğümüze güvenmemeliyiz. Ben iyi şoförüm deyip hız yaparsak, dikkatli olmazsak olmadık kazalara karışabiliriz. Bildiğimiz gibi sarhoş sarhoş trafiğe çıkanların, annesinin babasının elini bırakıp bir anda yola fırlayan çocukların haddi hesabı yok. Bunlara bir de acemi şoförler de eklenince işimiz daha da zorlaşıyor.

Bana göre trafikte dikkatimizi dağıtan en önemli şey aşırı hızdır. Aşırı hız yapan sürücülerin hem dikkatleri dağılmakta hem de olası bir duruma karşı önlem almaları zorlaşmaktadır. Örneğin aniden arabanın önüne atlayan bir çocuğu ezmemek için hızımızın düşük olması gerekir. Böyle bir durumda biz hızlı isek frene bassak dahi pek işe yaramayacaktır.

Ayrıca araba sürerken sigara içmek, telefonla konuşmak, radyo veya teyp ile uğraşmak, bir şeyler yiyip içmek de dikkati dağıtan hususlardır. Bu konuda çok dikkatli olursak hem kendi canımızı hem de başkalarının canını tehlikeye atmış olmayız.

Yorum yapın