15 Temmuz Şehitlerine Mektuplar

Değerli okurlarımız, 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerine hitaben yazdığımız mektuplara geçmeden önce şunu belirtmek isteriz. Bu mektuplar, yine bir 15 Temmuz gecesi yazıldı. Darbe teşebbüsünde bulunulan günkü kadar olmasa da, duygularımız, acılarımız hala taptaze.

Allah vatanı, dini, namusu ve toprağı uğruna can veren tüm şehitlerimizin şehadetini kabul etsin ve yakınlarına sabırlar versin inşallah.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNE MEKTUP

Canımdan Aziz Şehitlerimiz,

Biliyorum, sizlere karşı hissettiğim duygular kelimelerle anlatılamayacak kadar yoğun. Bu mektubu yazarken bile tüm vücudumu saran belirli belirsiz bir titreyiş var. Ruhlarınız aramızda, biliyorum. Uzanıp dokunmak, alınlarınızı, ellerinizi öpmek istiyorum. Sımsıkı sarılmak… Bize bıraktığınız bu cennet vatan için. Ama yapamıyorum. Sizler ölmediniz, şehadet şerbetinden içerek ölümsüzlüğe erdiniz. Bizim yüreklerimizde de yaşamaya, sonsuza dek devam edeceksiniz.

Bizler bugün günlük hayatımıza mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamaya devam ediyorsak, bu sizlerin sayesindedir. O gece düşmana inat, aslan kesilmeseydiniz, dökülmeseydiniz yollara, belki de bizler hala bu topraklarda yaşamıyor olacak, mülteci kabul eden bir devlet konumundayken, mülteci olup başka devlere sığınmak zorunda kalacaktık. Ne çok düşmanımız varmış meğer. Vatanımızın birliğe kasteden düşmanlar, sizlerin sayesinde püskürtüldü.

Ey elleri öpülesi mübarek şehitlerim, hiç korkmadınız ölümden! Hiç mi çekinmediniz o biricik çocuklarınızdan, eşlerinizden, anne, baba, kardeşlerinizden ayrılmaktan. Ne büyük vatan sevdası varmış o kocaman yüreklerinizde. Hepiniz abdestler alıp çıktınız er meydanına! Hangi su sizden daha temiz olabilir, söyleyin bana, hangi su? Anneleriniz ne mübarek evlatlar yetiştirmiş meğerse.

Sizler gittiniz, ebedi bir hayatın, ebedi güzelliklerini tatmaya… Peygambere komşu olmaya. Bizden de selam söyleyin! Bizim vatandaşlarımız da şehit olmak isterdi deyin. O gül kokudan bizim için de koklayın.

Şanlı şehitlerim, bu vatan, bu millet sizleri bağrında ebediyen yaşatacaktır. Bizlere miras bıraktığınız bu vatanın yılmaz bekçileri, nöbetçileri olacağımıza, bizden sonraki nesillere miras kalacak olan bu emaneti canımız var oldukça koruyacağımıza söz veriyoruz. Sizler yerlerinizde rahat uyuyunuz. Bu vatanı bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek.

 -SON-






                                                    BİR ANNEDEN ŞEHİTLERE MEKTUP


Yüreği Öpülesi Evlatlarım,

Ben anayım, bilirim evlat acısını. Hiçbir evladımı şehit vermedim; ancak bundan da asla çekinmedim. Şehit annelerine imrendim. Annelerinize imrendim evlatlarım. O körpecik bedenleriniz, serilirken asfalta, sizlerden çok bizler yandık, sizlerden çok bizler ezildik. Gözyaşlarımız aylarca sizler için aktı.

Ben anayım, cennet ayaklarmın altında. Ama biliyor musunuz, ben de sizlerin ayakları altındayım. Sizin vardığınız mertebeye benim varmam mümkün bile değil. Sizler Allah’ın o yüce sevgisini kazanmış şanslı kullarındansınız.

Siz ve sizin gibi insanlar varken, bu vatan bölünür mi hiç? Düşmana fırsat verilir mi? Hepiniz birer güzel örnek oldunuz geride kalanlara. Vatan nasıl savunulur, gerekirse vatan uğruna nasıl can verilir sizler öğrettiniz. Şimdi vatanım daha bir birlik içinde. Korku yok artık bizlere. Ne haine fırsat veririz ne de bıraktığınız bu güzel vatana ihanet ettiririz.

Bir bayrak uğruna gittiniz. Korkmayın, o bayrak şanlı göklerde dalgalanmakta. Sizlerin al kanı ile daha da parlamakta. Yavrularım, bir anne olarak hepinizin o sıcacık yüreklerinizden öpüyorum. Mekanınız ebediyen cennet olsun.

-SON-


Değerli okurlarımız, lütfen duygu ve düşüncelerinizi bizimle paylaşarak sitemize destek çıkın. Unutmayın, her yorum bir teşekkür demektir. Ayrıca sizler de 15 temmuz şehitlerine hitaben yazdığınız duygusal ve kısa mektupları bizlerle paylaşabilirsiniz. Teşekkürler.

Yorum yapın