Milli Kültürümüzün Yaygınlaştırılmasında Bize Düşen Görevler ile İlgili Hikaye

Milli kültürümüzün yaygınlaştırılmasında bize düşen görevlerin ne olduğunu anlatan bir hikaye yazınız.
                 AHMET’İN ”MİLLİ KÜLTÜR” KONULU PROJE GÖREVİ

 

   Ahmet, henüz 7. sınıfta okuyordu. Derslerinde çok başarılı idi. Özellikle Sosyal Bilgiler dersine bayılıyordu. Öğretmeni proje görevlerini dağıtacaktı. Ahmet de sosyal Bilgiler dersinden almıştı projesini. Kendisine düşen proje görevi ”Milli Kültürümüzü Geliştirmek”ti.
   Ahmet kararlıydı, çok güzel bir çalışma yapacaktı. Günlerce düşündü ve her zamankinden farklı bir şeyler yapmaya karar verdi. Milli kültürümüzü yansıtan çeşitli etkinlikler yapmayı düzenliyordu. Öncelikle bazı arkadaşlarını ikna etti. Amacı, arkadaşları ile beraber Karagöz-Hacivat oyunu sergilemekti. Yoğun bir çalışmadan sonra artık her şey hazırdı. Projenin sunulacağı gün okul bahçesine sahne kuruldu. Herkes rolünü çok iyi ezberlemişti.
   Gösteriye mahalle sakinleri de davet edilmiş, böylece milli kültürümüzde büyük bir önemi olan Karagöz oyunları halka tekrar hatırlatılmıştı. Öğretmeni bu gösteriden ve Ahmet’in emeklerinden çok memnun kaldı ve proje notuna 100 puan verdi. Böylece Ahmet hem iyi bir not almış oldu hem de milli kültürümüzü yansıtan değerlerimizi insanlara tanıtmış oldu.

Yorum yapın