Dilimiz Kimliğimizdir ile İlgili Deneme Yazısı

Dilimiz Kimliğimizdir konulu deneme yazısı, deneme metin türünün özellikleri dikkate alınarak yazılmış, aynı zamanda metinde giriş gelişme sonuç bölümleri kuralına uygun bir şekilde kullanılmıştır. İyi okumalar…

 

DİLİMİZ KİMLİĞİMİZDİR

Bu hayatta en çok önem verdiğim şey, kullandığım dildir. Konuştuğum güzel dil Türkçeyi doğru kullanmayanları anlayamıyorum doğrusu. Elbette, yeterince eğitim görmediği, bilmediği için bu güzel dili yanlış kullananlar da var; ancak okumuş, eğitim görmüş insanların bile bile dili yanlış kullanmalarını, onu yozlaştırmalarını anlayamıyorum, anlamak istemiyorum doğrusu.

Bazen sokaklarda dolaşırken acaba yabancı bir ülkede mi yaşıyorum diye düşünmeden edemiyorum. Neredeyse her dükkan ve mağazanın yabancı dillerde isimleri var. Hele şu ”Rent a Car”cılar yok mu, deliriyorum. Yahu, ”araç kiralama” gibi bir ifade varken neden tamamen İngilizce kullanıyorsun? Senin kendi dilin, kendi kimliğin yok mu? Aslında boşuna dememişler ”Dilimiz Kimliğimizdir” diye. İşte, sokakta, sosyal medyada konuştuğumuz dil, ne olduğumuzu yeterince bildirmiyor mu aslında?

Kendi Türk kimliğimizi yavaş yavaş kaybediyor, yabancı dillerin etkisine giriyoruz. Bizler, birer Türk vatandaşı olarak bu duruma müdahale etmeli, dilimizi yabancı dillerin ve sözcüklerin etkisinden kurtarmalıyız. Aksi takdirde dilimiz yozlaşacak ve bu durum toplumumuzun da yozlaşmasına sebep olacaktır.

-SON-

Yorum yapın