Hayalimdeki 2053 Türkiyesi ile İlgili Kompozisyon

Hayalimdeki 2053 Türkiyesi ile İlgili Kompozisyon: Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen büyük ödüllü kompozisyon yarışması bir hayli ses getirdi. Eminiz ki Hayalimdeki 2053 Türkiye’si fikir ve kompozisyon yarışmasına katılmak isteyen birçok öğrenci var; ancak bu öğrencilerin büyük bir bölümü tam olarak neyin nasıl yazılması gerektiğini bilmedikleri için kompozisyonlarını yazmaya cesaret edemiyorlar.

Sizler için Hayalimdeki 2053 Türkiye’si hakkında örnek bir kompozisyon yazarak size az da olsa fikir ve cesaret verme ihtiyacı hissettik. Sizler de bu kompozisyonu örnek alarak kendi yazınızı yazıp yarışmaya başvurabilirsiniz. Kompozisyona uygun bir başlık bulmayı ve metni giriş gelişme sonuç bölümlerine uygun olarak yazmayı unutmayın. Şimdi Hayalimdeki 2053 Türkiyesi ile ilgili yazımıza başlayalım.

Hayalimdeki 2053 Türkiyesi Konulu Kompozisyon Örneği

HAYALDİ GERÇEK OLACAK

Bizler, büyük bir medeniyetin torunlarıyız. Yüzyıllar öncesinde atalarımızın kurduğu temeller bugün kısmen sarsılmış olsa bile tamamen yıkılmış değildir. Bu temelleri sağlamlaştırmanın en basit yolu, kendimiz ve ülkemiz için kısa ve uzun vadeli planlar yaparak gelişmiş bir Türkiye için ilk adımı atmak ve kararlı adımlarla bu maratonu tamamlamaktır.

Bundan tam 565 sene önce İstanbul, Fatih Sultan Mehmet önderliğinde Türk-İslam ordusu eliyle fethedildi. Zaten medeniyette ileri bir toplum olan Osmanlı Devleti, bu büyük kenti fethederek başarısına başarı katmış oldu. Belki de yüzlerce milletten oluşan bu kent halkına hem kendi uygarlığını aktardı hem de onların uygarlığından esinlenerek yeni gelişmeler kaydetti.

Günümüzde, o eski dönemi yaşadığımızı söylemek pek mümkün değildir; zira yıllardır devletimizin üzerinde oynanan oyunlar, iklim ve coğrafi konumu dolayısı ile çeşitli devletlerin ülkemiz üzerinde olan kötü emelleri, gelişmemizin önünde adeta bir set oluşturmuş durumdaydı. Ancak Türk milleti artık uyandı. Hepimiz, üzerimizde oynanan oyunların farkındayız ve bu oyunları bozmak için yoğun bir gayret içerisindeyiz.

İnanıyorum ki çok değil, belki de 20-30 yıl sonra hatta net tarih verecek olursak 2053 yılında tüm bu oyunları bozmuş ve dünya uygarlık düzeyinin çok üstünde olacağız. Bunu, üstün gayret ve ülkemize olan bağlılığımız sayesinde gerçekleştireceğiz. Peki, 2053 yılında nasıl bir durumda olacağız?

2053 Türkiye’si, içteki tüm düşmanlarından arınmış ve komşu ülkelerde de kalıcı barışı sağlamış bir ülke olacak. Gerek içte gerekse de dışta uğraşmamız gereken sorunlar olmayacağı için bilim ve sanata yoğunlaşmış olacağız. Hem teknoloji hem de sanat alanında tüm dünya devletlerine örnek olacak icraatlarda bulunmuş olacağız.

Türkiye insanı, 2053’te kadına şiddet, çocuk istismarı, işsizlik gibi birçok toplumsal problemi çoktan geride bırakmış olacak. Boşta gezen neredeyse hiç gencimiz olmayacak. Öyle ki bizim şu an işçi olarak gittiğimiz ülkelerden insanlar, bizim fabrikalarımızda çalışmak için ülkemizi tercih edecekler.

Kişi başına düşen milli gelirden herkes fazlası ile nasip alacak. Çarpık kentleşme son bularak daha düzenli şehirler kurulmuş olacak. Bugün çölleşmeye yüz tutan topraklarımız ağaçlandırılacak. Bu ağaçlanma ile beraber, ülkemiz için büyük bir tehdit olan su sorunu da büyük ölçüde halledilmiş olacak..

…..

Şuna bütün kalbimle inanıyorum ki güzel ülkemiz Türkiye, 2053’te tüm dünyada parmak ile gösterilen bir devlet haline gelecek. İnsanlar bize özenecek, bizim icatlarımızdan faydalanacak, eğitim sistemimiz model alınacaktır.

-SON-

Değerli arkadaşlar, yukarıdaki kompozisyon sadece bir örnektir. İnanıyoruz ki birçoğunuz çok daha güzel şeyler yazacaktır. Lütfen yazmaktan korkmayın. Belki de size saçma gelen o kompozisyonunuz, başkaları tarafından çok beğenilecektir. Hepinize bol şanslar diliyoruz.

-SON-

Hayalimdeki 2053 Türkiyesi ile İlgili Kompozisyon isimli konumuzu okuduğunuz için teşekkür ederiz.

Sizlerde dilerseniz Hayalimdeki 2053 Türkiyesi ile İlgili Kompozisyon isimli konumuza kendi düşüncelerinizi yorumlar bölümünden paylaşabilirsiniz.


Önerilen Yazı: Hayalimdeki Öğretmen ile İlgili Kompozisyon


Yorum yapın